top of page

Cabo da Roca – Europas västligaste punkt

Befinner mig i Portugal med familjen sedan några dagar för att heja på Isabelle som spelar i Iber cup. Mellan matcherna passar vi på att se oss omkring, bada i poolen och umgås. Idag tog vi oss till Cabo da Roca, den västligaste punkten på Europas fastland.

Och wow, vilken plats. Cabo de Roca är verkligen fantastiskt, med klippor som sluttar brant mot havet, skummande vågor, sandstränder som ligger insprängda mellan klipporna och en oändlig utsikt över Atlanten.


Fyren vid Cabo da Roca har funnits där sedan 1700-talet och har hjälpt otaliga fartyg att undvika de vassa klipporna. Fyren är den tredje äldsta fyren i Portugal som fortfarande är i bruk.
Trots att det är mitt i juni var det svalt, mycket på grund av den starka blåsten som nästan fick killarnas kepsar att flyga av. Medan vi var där passade vi på att följa några av stigarna och den ena vyn var vackrare än den andra. Älskar att besöka platser som denna och förundras över all skönhet som finns i vår natur. Få har nog missat att jag älskar att vandra och hit skulle jag gärna åka igen och vandra längs kusten. För Cabo da Roca ligger i Sintra Cascais Natural Park som är ett UNESCO-skyddat kulturlandskap och här finns flera vandringsleder att följa om man vill.


Comments


Utvalda inlägg

bottom of page