top of page

En promenad om dagen kan förändra ditt liv

Såg på Nyhetsmorgon en stund i morse. Pamela Andersson, som har skrivit boken Jag ska inte dö i dag, pratade om sin hjärntumör och om vikten av att röra på sig för att må bra. Hon berättade också att trettio minuter vardagsmotion om dagen räcker för att förebygga risken för cancer.

Det händer massor av positiva saker i kroppen när man motionerar. Och det räcker med trettio minuters vardagsmotion. Man behöver alltså inte tokträna, det räcker med att man tar en promenad och att pulsen höjs en aning. Jag skrev en artikel om vardagsmotion när jag arbetade på DI Weekend och intervjuade bland annat Maj-Lis Hellenius, livsstilsforskare på Karolinska institutet. Läs gärna artikeln. Där står det bland annat om vilka hälsoeffekter en promenad om dagen har. Det är en pdf-fil som går att klicka upp nedan.


djurgarden_oktober2015

Jag tog en riktig långpromenad i dag på Djurgården. För mig är det viktigt att röra på mig eftersom jag känner mig piggare och får mer energi när det är dags att sätta sig framför datorn och skriva. Dessutom blir jag lätt stel i kroppen när jag sitter böjd över datorn och rörelse gör att kroppen inte tar lika mycket stryk.


jag_promenad_djurgarden_15102015

Ibland är det svårt att motivera sig till att komma ut. Speciellt om man har mycket att göra. Men det handlar om att bestämma sig och det behöver inte vara så krångligt. Ta en promenad till jobbet/en bit till jobbet. Hoppa av bussen/tunnelbanan några stationer tidigare. I stället för att ta bilen korta sträckor gå i stället. Själv cyklar jag nästan överallt. Jag får motion och rör på mig när jag ändå är på väg någonstans.


djurgarden_bank_trad_oktiber2015

Det lockar lite extra att gå ut just nu. Hösten är min absoluta favoritårstid och alla färger och den kyliga luften ger mig energi.

Comments


Utvalda inlägg

bottom of page