top of page

Ett nytt arbetssätt har jagat iväg skrivkrampen

Lugnet. Jag sitter i soffan och ska alldeles snart krypa ner i sängen och läsa en författarkollegas manus. Spännande och roligt att läsa och ge feedback. Mitt eget manus går det framåt med. Jag fick någon sorts nystart igår och det känns lika bra i dag.

Igår insåg jag att det är lika bra att hoppa över de första jobbiga scenerna i manuset och börja skriva lite längre fram i boken. Jag har suttit och tragglat alldeles för länge med samma scener. När jag gjorde det och hoppade rakt in i handlingen blev det så mycket bättre. 1000 ord i går och resten av helgen ska jag ha skrivit ihop minst 3000 ord. Det måste jag om jag ska lyckas med min extremt tajta deadline.

Det här är ett nytt arbetssätt för mig. I vanliga fall börjar jag skriva på sidan ett och slutar när boken är slut. Inga hopp mellan scenerna. Men det känns väldigt bra att jag började skriva efter första vändpunkten. Det gjorde att jag fick ett annat perspektiv på manuset och faktiskt har löst en del av handlingen som ska utspela sig i början av boken.

Förutom manus har jag målat klart halva arbetsrummet och är så otroligt nöjd med färgen jag valde. Det kommer bli superfint när det är klart. Vi har även åkt skridskor hela familjen. Okej, kanske inte allihopa. Ville hoppade i snöhögarna vid isbanan och vi andra åkte en hel del. Några vänner var här och åkte med oss och efter skridskoåkningen var det dags för varm choklad och kakor innan vi gick hem till oss och åt middag tillsammans. Min förkylning är tyvärr inte bättre så i morgon måste jag ta det lugnt och vila. En hemmadag med mycket skrivtid får det bli.


choklad

Vår varma choklad kanske inte riktigt såg ut såhär (bild från alperna för något år sedan) men visst är varm choklad med en massa vispgrädde oslagsbart. Oavsett om det serveras i en termosmugg (som idag) eller i ett vackert glas (i alperna)


hockey

Jag och Isabelle spelade hockey. Jäklar vad kul det var. Vill ha en egen hockeyklubba så att vi kan spela hela familjen.

Utvalda inlägg

bottom of page