top of page

Från Köpenhamn till Båstad

Sitter uppkrupen i en fåtölj vid fönstret i sommarstugan. Regnet smattrar utanför och här inne har vi precis tänt en brasa. I morgon är det dags att åka hem till Stockholm igen.

Det blev en rejäl promenad i Köpenhamn innan vi åkte tillbaka till Båstad. Vi såg mysiga innergårdar, gick längs Nyhavn, spanade på vakterna med sina höga pälsmössor och sedan tog vi bilen förbi ”den lille havfrue”. Det känns ändå lite kul att se skulpturen igen eftersom den är skapad efter H.C Andersens saga om den lilla sjöjungfrun.

Resten av helgen har vi tagit det lugnt, spelat golf på ranchen, ätit middag på Sand hotell, promenerat och tittat på konst (konstrundan pågår just nu). Jag har en favorittavla som jag har spanat på i flera år. Första året jag såg den var priset runt 8000 kronor och jag tyckte det var alldeles för dyrt. Året efter hade jag bestämt mig, jag skulle satsa på tavlan. När vi kom till utställningen hade priset dubblerats och det kändes inte aktuellt längre. I dag hade jag inga planer på att köpa tavlan längre men ville ändå se om den var kvar. Nu kostar den 25 000. Jag borde alltså ha köpt den första året. Inser att tavlan aldrig kommer hänga hemma hos mig. Men det känns okej. Även om den är otroligt fin.

Bjuder på lite (mycket) bilder från helgen:

nyhavn_2016

Nyhavn i Köpenhamn.


denlillehavfrue

mysig_innergard

Mysig innegård som vi ramlade över.


dimman_golfklubb_2016

golfklubben_ville_bastad_2016

grillning_paskafton_2016

Helt annat väder nere vid byn. Strålande sol och grillning till lunch.


alex_ville_pasklunch_2016

hotell_sand_panorama

Finmiddag på Sand.


isabelle_jenny_sand_2016

Utvalda inlägg

bottom of page