top of page

Från mjukstart till fullt ös

Inledde måndagen i ett lugnt tempo vilket blev en riktigt bra start på veckan. I dag blev det däremot lite högre tempo för att hinna med allt som behöver göras.

Så skönt att mjukstarta veckan ibland. Ta det lugnt, inte stressa och bara vara. Foto: Kajsa Göransson.

Inledde morgonen med att vi alla försov oss. Det blev en rivstart där alla skulle göra sig i ordning, få i sig frukost plus att en matsäck skulle göras, phu.

Eftersom jag har varit dålig (har fortfarande inte återhämtat mig helt) har stackars Sigge inte fått gå lika långa promenader som han brukar. Men i dag bestämde jag mig för att vi måste komma ut en ordentlig sväng. Efter att alla kommit iväg till skola och förskola passade jag på att ta min och Sigges långrunda som tar nästan en och en halv timme. Så härligt att promenera i skogen, låta Sigge springa lös och njuta av att vara ute tillsammans.

Den här veckan har jag ganska mycket att göra. Mycket frilansjobb med flera intervjuer och artiklar som ska skrivas. I helgen har Tidningen Skriva ett feelgood-event som jag ska medverka på. Ser verkligen fram emot eventet och att få prata feelgood på scen tillsammans med Marie-Louise Marc och Camilla Davidsson.

Som jag skrev i ett tidigare inlägg är jag väldigt sugen på att fixa och pyssla just nu också. Rensa bort saker vi inte behöver, fixa iordning olika rum och börja förbereda inför julen. Lite tidigt kanske, jag vet. Men är jättesugen på att få till lite härlig julkänsla. Den här veckan tänkte jag att barnen ska få skriva brev till tomten. Vi gjorde det för något år sedan och vi fick svar. Ett fint brev och ett minipussel. Så himla gulligt.

Något annat jag tänkte försöka hinna med i veckan är att skaffa adventskalendrar till barnen (och kanske en till mig också). Barnen får en varsin chokladkalender. Själv skulle jag gärna vilja ha Rituals fina kalender, har gått och suktat efter den ett tag, men en härlig lakrits- eller tekalender skulle inte vara helt fel det heller.

Utvalda inlägg

bottom of page