top of page

Kvällsjobb medan alla andra sover

Sitter i soffan och arbetar med lite frilansuppdrag medan alla andra sover. Har fem artiklar att förbereda och har även arbetat med Taras sajt. Det känns riktigt kul att arbeta och kunna kombinera det med bebis även om det inte alltid är lätt att få till tiden.

Har även en ny deadline för manuset. Tyvärr har jag varit tvungen att skjuta på den första eftersom det inte riktigt har gått som jag har tänkt mig med skrivtiden. Maximilian kommer först och styr när jag kan skriva. Förutom på kvällarna, då kan P ta hand om vår minsting.

Känner dock att jag vill kunna göra redigeringen ordentligt och inte hafsa igenom den. Vill att manuset ska vara så bra som det kan bli innan det lämnas in.

Det gäller dock att ha disciplin när jag väl får arbetstid. Att inte slösa bort en halvtimme på att surfa på nätet. Läste en artikel om ”digital detox” och kände att det kan vara något jag också skulle behöva göra i bland. Koppla ner mobilen och datorn och bara vara. Speciellt när man har fyra barn.

Det kan vara svårt att vara en närvarande mamma samtidigt som man är egenföretagare och jobbar mestadels hemifrån. Det gör att jag verkligen måste tänka på hur jag fördelar min tid och att jag inte är uppkopplad när jag är med barnen. Vill att de ska känna att jag finns där för dem och ha roligt tillsammans. Dessutom är jag föräldraledig och har bara ett visst antal timmar i veckan som är vikta åt arbete. Resten är till för mys med bebis och familj.

Jag tänkte nog försöka digital detoxa ibland. Tror det kan vara nyttigt för alla att skippa den ständiga uppkopplingen då och då.

Comments


Utvalda inlägg

bottom of page