top of page

Närhetssökande bebis får styra agendan

Har haft flera jobbsamtal i dag. Alla angående manus på ett eller annat vis. Har även löst det mesta med manusets struktur. Hann inte helt klart igår men ikväll ska det sitta så att jag kan börja skriva om i morgon kväll.

Det är en stor omgång att skriva om men jag hoppas och tror att det kan bli riktigt bra. De närmsta veckorna kommer jag förmodligen inte vara så jättekul utan vara ganska uppslukad av manuset. Samtidigt ser jag verkligen fram emot att gå igenom det med lupp.

När bebis får styra agendan

I dag har Maximilian varit extremt närhetssökande och legat i min famn för det mesta. Så fort jag har lagt ner honom i sängen har han knorrat. Att då stressa upp sig över manuset är ingen idé. Det är bara att inse att det inte kommer bli något gjort under dagen utan att jag får ägna kvällen åt redigering.

Nu när jag vet att han är inne i en period då han behöver väldigt mycket närhet är det bara att tänka på det och inte ha för höga krav på mig själv. Det är bättre att göra annat under dagarna. Ta promenader, mysa hemma i soffan framför en film eller en bok (böcker går bra att läsa med honom vilandes på armen samtidigt :), ta en fika eller göra något annat. Han sover, peppar peppar, riktigt bra i vagnen, och även om jag gärna vill vänja honom att sova bra hemma i sin egen säng är det skönt att han trivs så bra när vi är ute och går.

En kombination mellan bebismys och marathonjobb

Att inte stressa upp sig över jobbet gör att jag faktiskt kan njuta mer av att bara vara. Det spelar liksom ingen roll hur mycket jobb som ligger och väntar. Går det inte så går det inte och då är det lika bra att slappna av och göra något mysigt och trevligt i stället för att gå omkring och vara stressad.

Den närmsta tiden får det bli en kombination av allt. Promenader, utflykter och bebismys och sedan marathonjobb om kvällarna. Det är faktiskt en ganska bra kombo. Att göra mysiga saker och inte känna press och sedan gå all in med redigeringen några timmar.

När manuset är ivägskickat ska jag ge mig själv en riktigt fin present. Vad det blir har jag inte bestämt mig för än, men något riktigt bra ska det bli i alla fall.

Ha en fin onsdagskväll allihopa.

Comentarios


Utvalda inlägg

bottom of page