top of page

Sömnlösa nätter

God morgon. Klockan är snart halv sex men jag har varit vaken sedan halv fyra då Isabelle väckte mig. Nu ligger jag i soffan och går igenom lite administrativa saker och tänkte även passa på att jobba med manuset en stund.

Jag har insett att det är lika bra att göra något annat än att ligga och vrida sig i timmar i sängen. Först försöker jag somna om men om jag känner mig klarvaken är det lika bra att göra något annat och försöka sova lite senare.

I vanliga fall har jag inte svårt att somna eller sova på nätterna men i bland blir det så här. Just nu har jag rätt mycket att tänka på  vilket gör det svårare att somna om när jag blivit väckt. Vid lunch åker jag till Göteborg och bokmässan. Kommer fram först till kvällen så det blir en snabbvisit på hotellet och sedan middag med vänner. Fredag och lördag kommer jag vara på mässan och sedan hem igen söndag förmiddag.

I dag är planen att bli färdig med manusgenomgången för att börja redigera på fredag. Måste även packa, stryka några blusar som jag ska ha med mig (garderoben är ganska begränsad nu när magen växer så det knakar) och om jag hinner ska jag svänga förbi och köpa mig ett par nya mammabyxor. Vill helst inte köpa på mig för mycket mammakläder eftersom det bara är tre månader kvar och sista gången jag är gravid. Men ett par marinblå och ett par svarta mammabyxor är nästan ett måste.

När det gäller sömnlösheten tänker jag att om jag jobbar nu så kan jag sova på tåget i eftermiddag. Ligger jag i stället och vrider mig i flera timmar kommer jag ändå behöva sova på tåget och har inte fått något arbete gjort. Så nu måste jag jobba en liten stund och sedan förhoppningsvis få en timmes sömn innan det är dags att lämna barnen på förskolan och skolan. Ha en fin torsdag.

Kram

Kommentare


Utvalda inlägg

bottom of page