top of page

Årets som gått och året som kommer

När jag satte mig för att summera året som gått häromdagen insåg jag att det har varit precis det där året som jag har drömt om så länge.

Många gånger kan man känna att det inte riktigt blev som man hade tänkt sig, att det var allt för många tuffa perioder, för mycket jobb med mera och att NÄSTA år ska bli mycket bättre. Men 2019 blev precis så bra som jag hoppades på.

Jag vet inte riktigt vart jag ska börja men det jag verkligen har uppskattat med 2019 är att det har blivit en så bra mix av familj, vänskap och jobb.

Något annat jag är väldigt stolt över är att jag har börjat lyssna mycket mer på mig själv och även börjat tacka nej till saker. Jag är en person som annars gärna tackar ja till lite för mycket och sedan stressar runt som en tok för att hinna med.

I år har jag tackat nej, sagt upp mig från uppdrag jag inte hinner med och som inte ligger i linje med mina framtidsplaner. Jag har även fått nya uppdrag, träffat massor med nya personer och även rensat upp. Det har varit ett år av utveckling, samla kraft och hitta vägen framåt. 

Jag har även kommit på nya idéer som jag hoppas kunna genomföra under 2020. Tillsammans med andra men också själv. 

Det jag har saknat är att hälsan har fått ta ett steg åt sidan då jag inte har hunnit (prioriterat) träning och kosten så mycket som jag har velat. Som bäst mår jag när jag får vara mycket aktiv. Rida, spela tennis, cykla med familjen, vara mycket ute i naturen. Det sistnämnda har det blivit mycket av. Både via olika vandringar med familjen, med Patrik men också via alla hundpromenader i skogen varje dag.

År 2020 hoppas jag blir lika bra som 2019. Plus träningen och ännu mer umgänge med vänner. Jag hoppas att vi ska hitta ett större boende, komma iväg på vår planerade resa i sommar (som jag är mest sugen på och måste övertala de andra lite mer, ha ha). Jag hoppas att alla ni som läser mina böcker ska fortsätta göra det och även tycka om min nya bok om Moa som kommer till hösten. 

Det jag drömmer om, men som förmodligen kommer dröja ett tag, är en stor terrass, balkong eller trädgård där jag kan tillbringa mycket tid. En oas helt enkelt. I år kanske jag ska ta tag i mitt balkongprojekt som jag har tänkt på så många gånger. Lägga nytt golv, odla tomater och kanske kryddor, ha fina växter och blommor. 

Jag hoppas att hela familjen kommer iväg på en fjällvandring någonstans. Och att vi kommer iväg på många cykelutflykter tillsammans. Att det blir mindre skärmtid och att vi kan fortsätta ha mysiga fikakvällar där vi pratar om dagen som gått och har en fin stund tillsammans.  

Ja, ni ser, det finns mycket jag drömmer om. MEN, det viktigaste av allt är att vara närvarande i nuet. Att vara tacksam för varje dag. Att stanna upp, njuta och vara sann mot sig själv. 

Önskar er ett fantastiskt år! 

Liknande inlägg

Visa alla

De bästa stunderna

Igår träffade jag mina bästa vänner Jenny och Victoria. Det blev en eftermiddag och kväll full av samtal och umgänge. Som jag älskar de här stunderna. För det är speciellt att få komma hem till en när

Utvalda inlägg

bottom of page