top of page

Semmeldagen och jobb

Som jag har längtat efter att köpa semlor. Lite fånigt kanske men jag har velat vänta tills semmeldagen. Det blir lite mer speciellt då och barnen uppskattar att få lite extra lyx mitt i veckan. 

Först tänka jag baka egna semlor men i och med min manusstress kändes det inte riktigt som att jag hann med det. Därför blev det en tur förbi Tösses på Karlavägen efter morgonens BVC-besök med Max för att köpa 5 minisemlor (Ville gillar inte semlor så han får en kanelbulle i stället) 

Nu ska jag fortsätta gå igenom manuset några timmar. Under den här intensiva skrivperioden ser mina dagar ser ganska lika ut. Lämna Max på förskolan (P lämnar de stora barnen), gå ut med Sigge, arbeta med manuset, lunch, gå ut med Sigge + ev träna, arbeta med manuset och/eller frilansjobb, svara på mail mm, gå ut med Sigge, hämta barn, fixa middag, umgås med familjen och om tid finns arbeta med manuset en stund efter att barnen har somnat och gå ut med Sigge igen om ingen annan har gjort det. 

Jag försöker hålla kalendern ren och tackar nej till ganska mycket under den här perioden. Och om en och en halv vecka åker jag även bort ensam en vecka för att kunna skriva det sista på manuset från tidig morgon till sen kväll. 

Ikväll har jag dock bokklubb med mina fina författarvänner Christoffer Holst, Anna Lönnqvist, Veronica Linarfve, Marie-Louise Marc och Kristin Emilsson. Eftersom vi alla skriver feelgood läser vi också feelgood i bokklubben. Det brukar bli en kväll med god mat, cava, mycket skratt, diskussioner om boken vi läst och babbel om allt mellan himmel och jord. Perfekt avbrott från manuset och jag vet att jag kommer komma hem med en massa ny energi! 

Utvalda inlägg

bottom of page