top of page

Ulriksdals trädgård – ett riktigt smultronställe i Stockholm

En av mina favoritplatser i Stockholm är Ulriksdals Trädgård. Jag älskar att strosa runt bland alla växter och blommor. Äta av deras goda vegetariska buffé eller bara ta en fika.


Under skördetider är det extra härligt att strosa runt i den stora trädgården och gräva upp potatis, morötter och rädisor, plocka bönor, mangold och en massa annat gott som man sedan kan njuta av till lunchen eller middagen hemma.

En av mina stora drömmar är att ha en egen trädgård. En trädgård där jag kan odla vad jag vill, ha knotiga äppelträd och slingriga grusade gångar med rabatter längs sidorna. Kanske en hammock och en avskild plats där jag kan skriva och slappna av.

Jag märker även hur mycket barnen älskar att ha en trädgård när vi är i Båstad. De hoppar studsmatta, leker, hjälper farfar att skörda nypotatis och hittar på en massa saker. Själv älskar jag att kratta löv 😉

Vet inte om det är för att det är ganska meditativt. Man står och krattar i flera timmar medan lövhögarna växer sig större, armarna och ryggen värker och tankarna virvlar runt. Underbart!



コメント


Utvalda inlägg

bottom of page