top of page

Att hitta guldkornen i vardagen

Fredag idag och startade dagen med en jättehärlig promenad i skogen med Sigge. Älskar verkligen våra promenader. Särskilt nu när skogen är så fantastisk vacker med alla färgsprakande träd och växter. 

Ibland behövs inte mycket för att ge lite extra energi, en promenad, ett bad, en bra bok. Jag försöker verkligen sno åt mig de där små stunderna. Igår passade jag till exempel på att ta en långpromenad med Sigge medan Isabelle var på fotbollsträning. Perfekt! 

Jag har även fått en massa inspiration till nya boken. Skrev en hel del på manuset igår kväll och har precis skrivit lite till. Tyvärr kan jag inte skriva så mycket som jag vill just nu eftersom jag har alldeles för mycket frilansjobb men jag är glad över de få stunder jag lyckas få till. 

Under intensiva perioder, som jag har nu, har jag ibland svårt att dra i handbromsen. Trots tryck över bröstet och hjärtklappning. Men jag försöker bli bättre på det. Jag försöker säga nej, prioritera och som sagt ta vara på de där små stunderna. Vet hur illa det kan gå om man inte stoppar i tid och hur viktigt det är att lyssna på kroppen. 

Hundpromenaderna är otroligt bra för att varva ner. I morse hade jag bra musik i lurarna och bara njöt av att vara ute. Så himla härligt. Igår läste jag en bra bok en stund innan jag la mig och så har jag även börjat ta femton minuter varje dag då jag gör avslappningsövningar. 

En annan sak jag har börjat med är att skriva en form av dagbok. Men jag skriver inte om det som hänt under dagen. Jag har i stället tre punkter som jag fyller i: Det bästa med dagen, Dagens känsla, Detta är jag tacksam för och ibland även Detta vill jag förändra/ha mer av i mitt liv. Oavsett om det bästa med dagen är att man har lyckats med ett stort projekt eller att det kanske var fint väder finns det alltid något att skriva ner.

Det behöver inte vara stora saker, ibland är det faktiskt de små sakerna som gör att livet ändå är så fint och bra. Och ibland behöver vi bara påminna oss om det 🙂

Utvalda inlägg

bottom of page