top of page

När hobbyn blir ett jobb

Innan jag blev författare på heltid (och frilansjournalist) var skrivandet en stor del av min fritid. Det var min stora hobby som jag mer än gärna ägnade mig åt på lediga stunder. För några veckor sedan kom jag på mig själv med att tänka att jag borde skaffa mig en ny hobby. 

Jag älskar att skriva. Det är min stora passion. Jag älskar att skapa nya berättelser och böcker är en stor del av mitt liv. Att få arbeta heltid med sin hobby är fantastiskt. Det är en dröm som blivit sann. 

Men, den senaste tiden har jag känt att jag behöver en ny hobby. Det låter lite konstigt kanske, jag arbetar ju med min hobby. Men det jag menar är att jag vill göra något på fritiden som inte har med arbetet att göra. Som är helt kravlöst, som är avkopplande och ger ny energi. 

Ridning är till exempel en stor del av mitt liv, men de senaste åren har jag inte hunnit rida så mycket som jag vill, dessutom tar det väldigt mycket tid vilket kanske inte är helt lätt med fyra barn och ett i perioder väldigt intensivt arbete. Jag kan verkligen sakna att träna ett ordentligt dressyrpass eller rida en hopplektion. Det är så otroligt kul. 

Det senaste året har varit så intensivt med jobb att jag inte riktigt hunnit med något annat. Det jag söker är nog balans. Balans mellan arbete och fritid. Och inte bara arbeta 24/7. Det får nog bli mitt löfte till mig själv i höst 🙂 

Detta ska jag bli bättre på: 

  1. Dra en gräns mellan jobb och fritid.

  2. Ägna mig åt något som jag tycker är roligt och som är lustfyllt och helt utan prestationskrav.

  3. Göra något som är avslappnande och avkopplande. 

Utvalda inlägg

bottom of page